« Terug naar het overzicht

Inrichting casco loft

ArchitimeHiRes-28
Plaats Gent
Status Gerealiseerd
 

Het oude machester gebouw op de site van Cotton Island te Gent is omgevormd tot casco loften. De 163 m² grote en 5 meter hoge loft kenmerkt zich door haar industriële elementen (stalen kolommen en liggers), grote raampartijen en de bestaande muren.

Architime heeft geopteerd om gebruik te maken van de hoge ruimte door te werken met verschillende niveaus. Aan de noordzijde werd een mezzanine gecreëerd waarbij het onderste gedeelte dienst doet als slaap- en badkamers en de bovenzijde ingericht wordt als bureau met grote archiefruimte. Deze beide verdiepen worden gelinkt door een opening in de vloer aan de raamkant en toch afgesloten van elkaar door middel van een glazen wand.

Daarnaast werd de leefruimte aan de zuidkant verhoogd met 1 meter, zodat de vloer van de leefruimte en het terras doorlopen en het terras een verlenging wordt van de loft. Door deze ingrepen werd het gevoel van de open ruimte behouden met een duidelijke splitsing tussen woon-en werkgedeelte. Voldoende privacy werd gecreërd en de oude en industriële elementen werden naadloos geïntegreerd in de strakke en hedendaagse vormgeving.

Architime heeft door haar kennis, ervaring en uitgebreide netwerk een mooi afgewerkte en hedendaagse loft gecreëerd binnen het beperkte budget van de bouwheer.

Valerie CesarInrichting casco loft